Grafisch Collectief Thoets  (archief)

Hieronder de informatie van Thoets tot 1 december 2020:

Grafisch Collectief Thoets is een groep van zes beeldend kunstenaars die gezamenlijk een grafische werkplaats delen aan de Nassaukade 321 te Amsterdam.
Het collectief is opgericht in 1980.

De poort van Thoets leidt onder de huizen aan de Nassaukade door naar de werkplaats, bestaande uit de drukkerij, natte cel en verschillende privé-ateliers.
De drukkerij is het middelpunt van Thoets, met alle benodigde apparatuur voor het drukken van etsen, linoleum- en houtsnede, litho en zeefdruk.
Ondanks de drukke Nassaukade is Thoets, gelegen in de binnentuinen, een oase van rust .

Atelier Jan Baas
Het atelier van Jan Baas is door het bovenlicht een sfeervol schilderatelier.
De schilderezel is onder het daklicht de centrale plek van het atelier.

Exposities
Jaarlijks organiseert Thoets een Open Dag waarbij in de drukkerij en in de privé ateliers een expositie te zien is met recent werk van de afzonderlijke Thoets leden.
In de deur van de poort is ook een kleine etalage waarin elke maand iemand van het collectief exposeert.

Aktiviteiten Thoets
Naast het maken van eigen werk worden af en toe ook de krachten gebundeld voor grotere (grafiek)manifestaties. Zoals ‘Thoets en Vergelijk’ in 2000, tgv het 20 jarig bestaan waarbij de ’Linosaurus’ is ontstaan. Deze was in 2017 nog in volle lengte ( 20 meter) als gast bij het GAA te zien in de Grote Kerk in Alkmaar.
In het kader van de Maand van de Grafiek werd in 2014 ‘Make a Move’ georganiseerd samen met andere Amsterdamse grafische werkplaatsen. Hieruit is de film ”The Magic of Printed Art, caught in the moment” ontstaan, over het magische optilmoment bij het drukken van grafiek.